CAD CAM CAQ könnyedén

A mérőszoba és a gépbeállítók együttműködése nem mindig egyszerű. Egy új termék bevezetése, mintagyártás során mindig feszültségforrást okoz, hogy egy hibás mérési eredmény a mérés elvégzésének vagy a gyártás folyamának a következménye. Ebben az esetekben egy pont a közös, hogy a programok mind a két oldalról A4-es méretre lekicsinyített rajzok böngészésével készülnek.

A Mastercam Verisurf és CAD/CAM moduljai ennek az előfordulását szüntetik meg. Hiszen mind a gyártás, mind a mérés egy modell alapján, egy szoftver háttérrel történik.

A Mastercam modulok lehetővé teszik a CAD modellek előállítását, módosítását illetve ezekből a modellekből a megfelelő CNC programok elkészítését. A több orsós, több tengelyes esztergák, marógépek mellett a szikraforgácsolás, fa és művészi munkákra is elérhetőek modulok.

Oktatási intézmények, egyetemek részére a lenti csomagok töredékáron elérhetőek a modulok teljes tárházával!

Blog - statisztika

Design CAD modul

A Mastercam Design egy olyan számítógéppel segített tervezési megoldás, amely a legösszetettebb alkatrészek létrehozását is leegyszerűsíti egy robusztus CAD-eszközkészlet segítségével. A Design a Mastercam CAM-megoldáscsomagjához tartozik. Önálló termékként is elérhető.

Az importált modell hibáinak kijavításától kezdve a gépen történő darab megfogáshoz szükséges rögzítések létrehozásáig – és még sok minden másig – ez a nagy teljesítményű CAD-motor modellező és előkészítő eszközöket tartalmaz a CAM-programozók számára, hogy az alkatrészek gyorsan, hatékonyan készüljenek el a megmunkálógépen.

ConturoMatic Adatexport

Mill modul

Mastercam Dynamic Motion technológia

3D többszörös felületi nagyolás és egyszeres felületi simítás, kiinduló munkadarab (stock) felismeréssel a hatékony maradékanyag-eltávolítás érdekében. A hagyományos CAD/CAM programokhoz képest nagy idő és költség megtakarítás érhető el.

Mill modul ismertető

Az olyan általános célú módszerektől kezdve, mint az optimalizált zsebmarás, egészen a rendkívül speciális szerszámpályákig, mint az 5 tengelyes turbinavágás, a Mastercam Mill segítségével alkatrészei gyorsabban, nagyobb pontossággal, minőségben és ismételhetőséggel készülnek.

Számos, általunk nap mint nap használt termék a Mastercam Mill segítségével készül. Ez a szoftver a megmunkálási stratégiák teljes skáláját nyújtja, és még sok minden mást is. A Mastercam marási megoldások testre szabhatók az Ön műhelyének mai igényeihez, és könnyen skálázhatók a jövőbeli gyártási igényekhez.

True Shape Nesting (valós alak-alapú terítékkészítés)

Legkedvezőbb lemez-alapanyag kihasználás interlocking elhelyezéssel, darab-darab- és lemezszél-távolság kezelés, interaktív kézi elhelyezés, importált CAD fájlok elhelyezése, alkatrész csoport-képzés, elhelyezési prioritások megadása, kétoldalas és közös-élű elhelyezés, egyedi lemezméret definiálás, üres mező kitöltés alakelemekkel a maradékanyag csökkentésére, lemezanyag automatikus függőleges /vízszintes újra-leszabása négyszög alakú maradékanyagok előállításához

SolidWorks felhasználók számára hozzáférést biztosít a Mastercam for SolidWorks MILL modul számára.

ContoroMatic
ContoroMatic

3D Mill modul

 3D megmunkálások test-, felületi és STL modellekre. Többszörös felületi előnagyoló, nagyoló és egyszeres felületi 3D HST pályák, valamint simító stratégiák nagy sebességű megmunkálási eljárásokra optimalizálva. A Multi-axis modul megvásárlása esetén azzal együtt szimultán 4-5 tengelyes vezérlést biztosít.

ConturoMatic Adatexport

Multiaxis és Port expert modulok

Növelje termelékenységét a Mastercam egyidejű 4 és 5 tengelyes megmunkálási képességével. A Mastercam Multiaxis a többtengelyes megmunkálási stratégiák széles skáláját kínálja – mind az alapszintű, mind a fejlett stratégiákat.

A többtengelyes szerszámpályák nagyon hasznosak a 3 tengelyes gépek fejlett vezérléséhez is. A Mastercam segítségével teljes mértékben ellenőrizheti a többtengelyes megmunkálás három kulcsfontosságú elemét: a vágásmintát, a szerszámtengelyek vezérlését és az ütközések elkerülését.

A Mastercam Port Expert megkönnyíti a CNC hengerfej portolásához szükséges szerszámpálya generálását. Ez egy gyors és könnyen használható szoftver többtengelyes szerszámpályák létrehozására a hengerfej-nyílásokon, összetett csöveken vagy mély zsebeken belül. A szoftver pontos, hatékony portolási mozgást hoz létre surface vagy solid modelleken is. Minimalizálja a felesleges mozgást a gépen, ami rendkívül hatékony szerszámpályát eredményez, kiváló felületi minőséggel.

ConturoMatic Adatexport

Blade modul

A járókerekek, ventilátorok és hajócsavarok szerszámpályáinak generálása összetett 5 tengelyes kihívás. Ezeknek a többlapátos alakzatoknak a megmunkálása általában speciális, többlépéses, többtengelyes programozást igényel, de a Mastercam Blade Expert átfogó megoldást kínál a különböző lapátkonfigurációkhoz. Az interfész követi a Mastercam szabványt, amelyet minden többtengelyes szerszámpálya használ, így biztosítva a rövid tanulási folyamatot és a sikeres alkalmazást. A Blade Expert a többpengés megmunkálási kihívásokat rutinszerű megoldásokká alakítja.

ConturoMatic Adatexport

Lathe modul

Az eszterga CAM programozó szoftverünk olyan eszközkészletet biztosít, amellyel pontosan az igényeknek megfelelően munkálhatja meg alkatrészeit. A Mastercam Lathe egyszerű nagyoló, hornyoló, menetvágó, osztó, furatoló, fúró és befejező rutinokat biztosít a termelékenység növelése érdekében.

A Mastercam Lathe egy sor C-tengelyes programozási eszközt is biztosít, amelyek a Mastercam Mill programmal kombinálva jelentősen kibővített lehetőségeket kínálnak, például a homlokkontúr és fúrás, valamint a keresztkontúr és fúrás.

 

C/Y tengelyes kontúrozás, és lyukmegmunkálás hajtott marószerszám támogatással, munkadarab-átadási funkciók kétorsós esztergákhoz.

Mastercam Dynamic Motion technológia esztergálásra

ConturoMatic Adatexport

Mill – turn modul

A Mastercam Mill-Turn programozás racionalizálja a nagy teljesítményű,  több megmunkáló fejes gépeket a nagyobb teljesítmény és biztonság érdekében. Ezek a többfeladatú CNC-gépek csökkentik a többszörös beállításokat, a kézi alkatrészkezelést, a redundáns rögzítést és az üresjárati időt a gyártás termelékenységének javítása érdekében.

A Mastercam bevált maró- és esztergapados szerszámpályáit használva ez a szoftver leegyszerűsíti a maró- és esztergagépek programozási folyamatát az Ön gépeihez igazított munkakészletekkel.

ConturoMatic Adatexport

Wire modul

Gyors, egyszerű és produktív – ahogy a programozásnak lennie kell. A Mastercam Wire egy tökéletes megoldás a CNC huzalos szikraforgácsoló gépek programozására.

A Mastercam 2 és 4 tengelyes huzalútvonalakból álló csomagja lehetővé teszi, hogy a kívánt eredményhez a legjobb módszert válassza, a huzal mozgásának, szögének, be- és kilépéseknek és még sok másnak az ellenőrzésével. És ezt a vezérlést világos, könnyen érthető felületen állíthatja be.

ConturoMatic Adatexport
error: Content is protected !!