3D SZKENNELÉS
ÉS NYOMTATÁS

3D Szkennelés
és nyomtatás

3D szkennelés

Reverse engineering

Minőség ellenőrzés

3D tervezés

3D nyomtatás

Az elmúlt években kétségtelenül a 3D szkenneléses mérési módszer fejlődött a legdinamikusabban a méréstechnikán belül. Ez a megoldás különleges helyzetekben is lehetőséget biztosít nagy pontosságú mérések elvégzésére, mivel adatgyűjtés közben az adott tárgyat nem kell megérinteni vagy speciális pozícióban rögzíteni. A Scantech 3D kézi szkennerek segítségével könnyéden elkészíthető bármilyen méretű, anyagú, bonyolultságú alkatrész pontfelhője. A 3D szkennelésnek köszönhetően ma már a minőségellenőrzés valamint a CAD fájlok készítése gyorsabb, pontosabb és egyszerűbb, legyen szó bármilyen bonyolultságú alkatrészről.

A 3D szkennelés előnyei hagyományos
mérési módszerekhez képest:

  • Gyorsaság. Szkennereink több mint 2.000.000 mérést végeznek másodpercenként.
  • Méréstartomány. Kézi szkennereink segítségével 5-10cm-es méretű alkatrészektől egészen repülőgép nagyságig könnyedén végezhető mérés.
  • Felvett pontszám mennyisége. A 3D szkennerek felbontása könnyedén álltható, személyre szabható, így sokkal több hasznos pont vehető fel egy hagyományos CMM-hez képest, ezzel csökkentve a hasznos információ elvesztésének lehetőségét.
  • Előkészület. A koordináta-mérőgépekkel ellentétben, egy 3D szkenner alkalmazása esetén a mérendő alkatrész tetszőleges helyzetben lehet a mérés során, azaz nem szükséges előre meghatározni a mérendő pontok normálisainak irányát és az origótól való távolságát.
  • Nincs szükség programírásra.
  • Bármi mérhető. Legyen bármilyen komplex geometriájú, sötét vagy fényes felületű, kemény vagy puha, 3D szkennerrel könnyedén mérhető.
  • Érintésmentes. A 3D szkennelés történhet teljes mértékben érintésmentesen, így gyorsan és sérülésmentesen digitalizálhatóak műtárgyak, relikviák, oldtimerek.

Mikor válasszuk a 3D szkennelést?

3D összehasonlító elemzéshez

Prototípus gyártás esetén

Amikor nem áll rendelkezésre modell

3D archiváláshoz

3D archiváláshoz

A SCANTECH 3D SZKENNEREK ITT MÁR SEGÍTIK A MINŐSÉGELLENŐRZÉST:

error: Content is protected !!