TENGELYMÉRŐ BERENDEZÉS

IBB PREMION|M

PREMION|M egy több mérőmodullal felszerelt tengelymérő központ, amellyel a forgásszimmetrikus munkadarabok mérési jellemzői manuálisan mérhetők és dokumentálhatók. Fejlett mérési technológiánkban a PREMION|M a PREMION sorozat manuális változata. A készített mérési programtól függően a tengelymérő készülék a kezelőt segíti a mérni kívánt felület pozícionálásában és a mérés elvégzésében.

A PREMION|M tengelymérő rendszer számos klasszikus kézi mérőkészüléket helyettesít a gyártási területen. A moduláris kialakításnak és a széles választéknak köszönhetően a PREMION|M pontosan az Ön igényeihez szabható.

ALKALMAZÁSA

A PREMION tengelymérő központ lehetővé teszi a forgásszimmetrikus darabok mérését közvetlenül a gyártás során. Az előnyei egyértelműek: az optika és a tapintó kombinációja jelentős időnyereséget jelent a mérési technológiában, és ezáltal nagy költség előnyt jelent a vállalatának!

FELÉPÍTÉSE

Stabil gránit alapra vannak felszerelve a nagy pontosságú lineáris csapágyak és a mérőrendszer.
A csapágyon mozgó szánra vannak felszerelve külön-külön a mérőmodulok a mérés típusától függően, amelyek lehetnek, optikai, hossz, átmérő, pozíció, fogaskerék és borda mérő, illetve vezérműtengely profil mérő modulok. A munkadarabot a motorosan forgatható és a távolságban állítható szegnyereg közé rögzíthetjük. A megfogás módja a munkadarabtól függően kúp vagy negatív kúp lehet.

KEZELÉSE

A munkadarabot az operátor vagy a robot rögzíti a csúcsok között. A művelet intuitív módon működik az érintőképernyőn keresztül. Az összes karakterisztikát a PREMION  tengelymérő központ automatikusan/manuálisan méri a programozott mérési sorrend szerint. A mérési eredményeket színes érintőképernyőn jeleníti meg, figyelembe véve az összes beállított tűrést. Az eredményeket automatikusan elmenti PDF és DFQ formátumban (az AQDEF tanúsítvánnyal rendelkező Q-DAS). Az automatikus működés mellett a PREMION|A  kézzel is működtethető, mérési program nélkül, egyedi mérések elvégzésekor. Ennek a különleges tulajdonságának nagy előnyei vannak a gyártás rugalmasságának szempontjából.

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

A tengelymérő rendszer rugalmassága, a moduláris felépítés és a kiegészítő felszerelések széles választékának köszönhetően.

AQDEF tanúsítvánnyal rendelkező szoftver.

A mérési programok egyszerű létrehozása tanítási módban.

Robot általi adagolás előszítés.

MŰSZAKI ADATOK

Behelyezhető munkadarab méretei:

Hosszúság: 400 mm, 800 mm, 1200 mm

Átmérő: 125 mm, 160 mm, 200 mm

Súly:  max. 80 kg-ig

A felsorolt méreteknél nagyobb méretű tengelyek mérése is megoldható, amelyre egyedi kialakítást és ajánlatot adunk.

 

 

 

 

 

 

IBB PREMION|A

PREMION|A egy több mérőmodullal felszerelt tengelymérő központ, amellyel a forgásszimmetrikus munkadarabok mérési jellemzői automatikusan mérhetők és dokumentálhatók. Fejlett mérési technológiánkban a PREMION|A a PREMION sorozat automatizált változata. A készített mérési programtól függően a tengelymérő készülékkel végzett vizsgálati eljárás teljesen automatikusan fut.

A PREMION|A tengelymérő rendszer számos klasszikus kézi mérőkészüléket helyettesít a gyártási területen. A moduláris kialakításnak és a széles választéknak köszönhetően a PREMION|A pontosan az Ön igényeihez szabható.

 

 

 

 

 

 

IBB PREMION|O

Ez a tengelymérő rendszer kizárólag optikai mérőrendszerrel működik. A nagy felbontású mátrixkamera használatának köszönhetően ez a tengelymérési technika lehetővé teszi a μ-pontos mérést forgásszimmetrikus munkadarabokon. az IBB IBB PREMION|O tengelymérő rendszer  automatikus mérési folyamata lehetővé teszi a reprodukálható és  kezelőtől független méréseket. Úgy tervezték, hogy a tengelyeket közvetlenül a gyártás során mérje, közvetlenül a gyártógépek mellett.

ALKALMAZÁS

Tengelymérő technológiánk garantálja a forgásszimmetrikus munkadarabok néhány másodpercen belüli mérését közvetlenül a gyártás során. Ezáltal jelentős időt spórólhat meg, ami nagy költség előnyt jelent a vállalatának!

FELÉPÍTÉS

A nagy pontosságú megvezetőket és az automatikusan mozgó optikai rendszert, stabil öntött alapra szerelik. A munkadarabokat az állítható csúcs és a forgó jeladóval ellátott precíziós orsó közé kell elhelyezni.

KEZELÉSE

A munkadarabot a kezelő vagy a robot illeszti a csúcsok közé. A programozott mérési sorrend szerint az összes funkciót a gép automatikusan megméri. A mérési eredmények az érintőképernyőn megjelennek, figyelembe véve az összes beállított tűrést. Az eredményeket automatikusan elmenti PDF és DFQ formátumban (az AQDEF tanúsítvánnyal rendelkező Q-DAS).

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

Néhány másodpercet vesz igénybe a gyors mérésnél.

AQDEF tanúsítvánnyal rendelkező szoftver.

Költséghatékony mérőkészülék a gyártáshoz.

TIPIKUS MÉRÉSI FELADATOK

Hossz, átmérő, ütés, letörés, szög, rádiusz stb.

MÉRÉSTARTOMÁNY

Hossz: max. 400 mm

Átmérő: max. 60 mm

HIBA LIMIT:

Hossz: (4 + L / 100) μm, L = hosszúság mm-ben

Átmérő: (1 + L / 100) μm, L = hosszúság mm-ben

error: Content is protected !!