Adatmentés beállítások

A lentiek leginkább nekem szólnak, mint emlékeztető, mert ritkán állítok be adatmentést. Ezek a megoldások csak az új programverziókkal működnek. (kb .270-től felfelé) A régi CV 250; CV120 készülékekkel ez nem megvalósítható, mert az új programokhoz gyenge a gépvezérlő kártya és ennek a teljes cseréjére lenne szükség.

Az adtokat alaphelyzetben a ConturoMatic / Exportdaten könyvtárba menti a program. Egy file-ba kerül az összes mentés! A régi megoldásnál, ez vagy külön file volt, vagy mindig felül írta a meglévőt.

Blog - statisztika

Adat export beállítása

Bal oldalt a “Kiadás” résznél felső 5 sorban a kiküldendő adatokat lehet beállítani. A Tény-t mindenképp érdemes kiválasztani! 🙂

Elválasztójel: ha nem álítjuk be, akkor alapértelmezetten pontosvesszőt rak az adatok közé.

Kiadási szám: A tizedespont jele. Ha táblázatkezelővel dolgozod fel az adatokat, akkor vesszőt érdemes kiválasztani (magyar írásmód), ha egyéb programmal, akkor a pontot.

A Legmagasabb pozícióra legyen kipipálva.

Kilépéshez zárjuk be az ablakot és ne az exportálás gombokra kattintsunk!

ConturoMatic Adatexport

Egyéb beállítások

A mérőprogram elkészítése után

Az exportálandó méretekre jobb gombbal kattintani és megadni a pozíció számot. Ahol nincs megadva, azt nem menti le! A számozás egytől (1) induljon folyamatosan növekvő értékekkel. Ez nem a rajzi méretszámozás, azt a meghatározásba lehet beírni. Ez az adatmentéshez szükséges jelölés. Jobb oldalt a “Beosztások számozása” gombbal tudjuk ellenőrizni. Mentés mint referencia!

Mentési formátum

A lementett referencia file-t töltsük be “Referencia tölt” és válasszuk ki, hogy milyen forámtumban akarunk menteni (CSV / XLS). a lenti nagy gombokkal, majd kattintsunk oldalra. Eltűnik a referencia beállítás, ekkor a kis csv / xl gombokkal tudjuk aktiválni a mentést. Amennyiben nem zöld valamelyik, akkor nincs mentés!

ContoroMatic
error: Content is protected !!