A ConturoMatic készülékeknél a nyelv beállítása egyszerű feladat. A program főkönyvtárában található egy translation.txt file. Az első sorában található szám adja meg, hogy a program milyen nyelven induljon el. A magyar nyelvet a hatos szám jelenti. A program újra indítása után a beállított nyelvű rendszer fogad minket.

Itt elvégezhetünk módosításokat is. Például a motoros keresztasztallal rendelkező gépeknél a jobb oldalt látható gomb is megjelenik, általában eredeti német felirattal. A fordítása egyszerű. A translation.txt fájlt nyissuk meg szerkesztésre és keressünk a crtl-f-el a „suche starten” szövegre. Láthatjuk, hogy a fordítási sor üres. A megfelelő sorba [ungarisch] írjuk be a fordítását: „keresés start”. A gomb felirata a következő belépéskor már magyar nyelvű lesz.

Szintén itt találjuk a nyomtatási dinamizálásának a lehetőségeit. Amelyik felirat előtt a „*” csillag karakter áll, az dinamikusan tudja az adatait változtatni. Ezeket a változókat a nyomtatási képnél tudjuk használni. A szövegmezőbe a bevezető csillaggal beírva az aktuális dátum, idő, méretarány és pár egyéb információ automatikusan frissülve jelenik meg a nyomtatás során.

Tölts le egy ilyen jegyzőkönyvet: letöltés
A letöltött fájlt a Conturomatic Druckvorlagen könyvtárába másold be. A programban a nyomtatás menüben álló formátum esetén lehet betölteni a jegyzőkönyv töltése gombbal.

error: Content is protected !!