érdességmérők

 1. Form Talysurf® CNC Series

Érdesség és kontúr mérőberendezés

A Form Talysurf CNC Széria, egy gyártósori körülmények közé tervezett érdesség,  hullámosság, forma és kontúr mérésére alkalmas automata mérőberendezés. Az alapfelszereltség része, az 5mm-es alap elmozdulásra, illetve 0.4 nm-es felbontásra képes mérőfej. Opcionálisan rendelhető TalyMap® 3D kiértékelő szoftverrel a hagyományos 2D-s méréséket könnyen 3D-s kiértékelésekké alakíthatja.

Katalógus letöltése ide kattintva.

 1. PGI NOVUS

Professzionális érdesség, kontúr, 3D és átmérő mérőrendszer

A legfejlettebb rendszer az érdesség, a kontúr és az átmérő 3D-s méréséhez, amely egyedi előnyöket kínál mind a tervezés, mind a gyártás szempontjából. Ezt a műszert kiemelkedő, 40 mm-es Z-irányú tapintó elmozdulással és 0.2 nm-es felbontással tervezték, amely képes érdesség, forma, hullámosság, szög, átmérő normál és fordított irányba történő mérésére, azonos sebességgel és pontossággal. Ez a rendszer ideális megoldás csapágyak, befecskendezők és precíziós alkatrészek gyártói számára. Szerezzen azonnali visszajelzést a mérések elemzéséről, például a felületkezelésről, a kontúrról és a topográfiáról a Metrology 4.0 szoftver segítségével.

 • Felületkezelés – A nagyfelbontású mérőfej lehetővé teszi, hogy mérésen belül vizsgáljunk érdességet, hullámosságot és formát.
 • Kontúr – szabadalmaztatott kalibrációs technológiánknak köszönhetően mérhető: rádiusz, szög, magasság, hosszúság és távolság.
 • Topográfia – opcionális Y-asztallal kiegészítve a PGI NOVUS könnyen 3D mérőgéppé alakítható

Katalógus letöltése ide kattintva.

 1. Form Talysurf® LASER

Nagy felbontás, nagy méréstartomány – tökéletes eredmény érdesség, forma és kontúrmérésnél.

A LASER mérőfej lehetővé teszi, hogy azonos sebességgel mérjünk szöget, felületminőséget és kontúrt mindkét irányba.

Ezzel a fejlesztéssel Taylor Hobson megoldotta a kihívásokat, amelyekkel a csapágyak, az injektorok és a precíziós alkatrészek gyártói nap mint nap szembesülnek.

A Form Talysurf® LASER osztályvezető az alábbiak mérésében:

  • Szög
  • Rádiusz
  • Forma

Szerezzen azonnali visszajelzést a mérések elemzéséről, például a felületkezelésről, a kontúrról és a topográfiáról a Metrology 4.0 szoftver segítségével.

 • Felületkezelés – A nagyfelbontású mérőfej lehetővé teszi, hogy mérésen belül vizsgáljunk érdességet, hullámosságot és formát.
 • Kontúr – szabadalmaztatott kalibrációs technológiánknak köszönhetően mérhető: rádiusz, szög, magasság, hosszúság és távolság.
 • Topográfia – opcionális Y-asztallal kiegészítve a PGI NOVUS könnyen 3D mérőgéppé alakítható

Katalógus letöltése ide kattintva.

 1. Form Talysurf® i-Series PRO

Kontúr és felületminőség ellenőrző berendezés

A Form Talysurf ®  i-Series PRO nagy pontosságú műszer, amelyek képesek egyidejű felületminőség-és kontúrmérésre. A rendszer alacsony zajszintű tengelyei és nagy felbontású mérőfeje biztosítja a mérés integritását a választott mérőfej tartományokkal,  sokoldalúságot biztosítva a különböző alkalmazásokhoz.

Egyedi előnyök mind a tervezés, mind a gyártás szempontjából

Egy mérés, több eredmény, azonnali visszajelzés.

Metrology 4.0 intelligens szoftver Taylor Hobson-tól

Taylor Hobson új fejlett szoftvere lehetővé teszi az alkatrészrajzok szerinti méretezést, és pontosan tükrözi az alkatrészkoordinátarendszert (PCS), amely biztosítja a végső visszacsatolást a gyártási ciklusban. A Metrology 4.0 könnyen használható intuitív kezelőfelülettel, virtuális kijelzővel és valós idejű vezérléssel. A legkorszerűbb tengely vezérlő funkció (SMART Move) pontos pozícionálást és mérést tesz lehetővé könnyedén.

Rendszerkonfigurációk

A Form Talysurf ® i-Series PRO  úgy tervezték, hogy az Ön igényeinek megfelelő konfigurációkat nyújtson, a fémlemezektől kezdve a főtengelyeken vagy motorblokkon át a szelepvezetőkig.

Világelső mérőfej

A Form Talysurf® i-Series PRO felületminőség és kontúrmérő készülékhez elérhető 1,2 illetve 5 mm—es méréstartományú mérőfej. 1 mm-es opció 1 nm-es felbontással költséghatékony, nagypontosságú megoldást kínál felületminőség és forma ellenőrzés területén. Az 5 mm-es nyomtáv 5 nm-es felbontással nagyobb rugalmasságot kínál olyan alkatrészekhez, amelyek a felületminőségének, alakjának és kontúrjának elemzését igénylik.

A rendszer pontossága

A Taylor Hobson az egyetlen olyan gyártó, amely teljes mérőfej tartományában garantálni tudja a mérés pontosságát.

Katalógus letöltése ide kattintva.

 1. Intra

Cégünk egyik legnépszerűbb terméke, a Taylor Hobson Intra.
Ez nem véletlen, ugyanis a masszív burkolatban elhelyezkedő, kiváló ár-érték aránnyal rendelkező kontúr-és érdességmérő berendezés sok éves sikernek örvend. Olcsón fenntartható, nem igényel gyakori szervízelést, így kiváló döntés lehet akár gyártósori mérésekhez, akár mérőszobai feladatokhoz.

Kétféle változatban rendelhető: Intra Touch és Intra Contour.

Intra Touch részletes katalógus ide kattintva elérhető.

Intra Contour részleteg katalógus ide kattintva elérhető.

  1. Surtronic Duo

  A Surtronic Duo kézi felületi érdességmérő teszter / métert széles körben használják a gyártosoron illetve a mérőszobában. A Surtronic Duo használható a padlóburkolatok biztonságának felmérésére és a padlógyártók számára a gyártási folyamatok érdességének ellenőrzésére. Megbízható, tartós, gyors és könnyen kezelhető (nagyon kevés oktatást igényel). A Surtronic Duo digitális felületi érdesség tesztelő / mérő a felület érdességének mérésére szolgál, és a HSE Slips értékelő eszköz szoftverrel együtt használható a padló érdességének ellenőrzésére. A Surtronic felületi érdességmérő felbontása 0,01 μm (0,4 μin), illetve megfelel az ISO 4287 előírásnak.

  Egyetlen gombnyomással indított mérés során az alábbi paramétereket tudja megmérni: Ra,Rz,Rp,Rv és Rt. Az eredményeket azonnal leolvashatjuk a 2,4 “-os színes LCD kijelzőről.
  Apró méretének valamint gyors, bluetoothos technológiájának köszönhetően bármilyen környezetben, bármilyen felületen végezhetünk vele mérést.

  Felhasználási területek:

  • Folyamatszabályozás – köszörülés, marás, esztergálás, csiszolás, polírozás, sajtolás
  • Nehézipar – Hajógyártás, csővezetékek, acéllemez
  • Repülés – turbina, turbinatengelyek, szárnykompozitok
  • Egyéb – Hengerek, padló, ragasztóanyagok, üveg

  Katalógus letöltése ide kattintva.

  1. Surtronic S-100

  A Surtronic család legújabb tagja, az új Surtronic S-100 sorozat, mely alapjaiban elődjére, a Surtronic 25-re épít. A robosztus kialakítású S-100-t úgy tervezték, hogy minden környezetben megállja a helyét. (Pl.:autóipar, űrtechnológia, nehézipar, precíziós csapággyártás, padlóburkolat gyartás/ellenőrzés). Az alkalmazásspecifikus kiegészítőket különféle felszerelésekkel lehet testre szabni az Ön igényeinek megfelelően. Taylor Hobson Talyprofile szoftvercsomagját érdességmérő eszközökhöz tervezték.

  A Surtronic S-100 sorozat felületi érdességi tesztelő jellemzői

  • Speciális érdességi paraméter-beállítások az alkalmazásának megfelelően
  • Taylor Hobson Talyprofile szoftvercsomagját érdességmérő eszközökhöz tervezték
  • USB-csatlakozás töltéshez, USB-meghajtó kezeléshez és nyomtatáshoz
  • A csúszásgátló V-lábak azt jelentik, hogy a rendszer sík vagy ívelt felületeken is használható
  • Tartós, ütésálló borítás
  • 2000 mérés egyetlen töltéssel.

  Katalógus letöltése ide kattintva

  error: Content is protected !!