1
2
3
1 2 3

Az AM-DESK, az első mobil, automata Scantech 3D mérőállomás.

Az AM-DESK egy automatizált 3D mérőállomás, amely intelligens vezérlőrendszerből, több szervomechanizmusból, biztonsági rendszerből, mozgásvezérlő rendszerből, mérési és elemző szoftverből, valamint SPC tételelemző szoftverből áll. Kompakt méretének és egyszerű telepíthetőségének köszönhetően az állomás nagy rugalmassággal képes kielégíteni a különböző mérési igényeket.

Az AM-DESK párosítható különböző együttműködő robotokkal és a Scantech teljes 3D szkenner flottájával, így számos alkatrész automatikus mérése valósítható meg. Tökéletes választás laboratóriumi, valamint gyártósori mérésekhez egyaránt, hogy folyamatos 3D mérést biztosítson nagy pontossággal.

A CE tanúsítás szabványainak megfelelően az állomás biztosítja az operátorok teljeskörű biztonságát. A sokoldalú tartozékokkal az állomással automatizált és megszakítás nélküli 3D mérések végezhetők komplex alkatrészek esetében.

Az állomáshoz nagy teljesítményű és könnyen kezelhető, egyszerű felhasználói felülettel rendelkező 3D szoftver tartozik. A szoftver többféle kommunikációs módszerrel rendelkezik a különböző kollaboratív robotok működésének támogatásához, és lehetővé teszi az automatizált mérést több alkatrészen.

Kulcsrakész megoldás,
gyors telepítés

Egygombos indítás 

Egyszerű programozás, automata kalibráció

Felhasználói biztonság

Manuális működtetés
támogatott

Kiegészítők

Robusztus teljesítmény

Az AM-DESK megbízható automata 3D mérőállomás a különböző mérési feladatokhoz, legyen szó laboratóriumi vagy gyártósori szkennelésről. Gyors és automatizált vizsgálatokat tesz lehetővé az öntvény alkatrészektől kezdve a műanyag alkatrészeken át a 100 kilogrammon belüli préselt alkatrészekig.
A mérések befejezése után az állomás a felvett 3D koordináták és a CAD-adatok összehasonlításával automatikusan képes jegyzőkönyvet készíteni, ami jelentősen növeli a hatékonyságot.

Egyszerű programozás + Automata kalibrálás

A PLC-vel és szervomechanikus rendszerrel tervezett állomás több együttműködő robottal párosítva programozható és automatizált mérést tesz lehetővé. Egyetlen gombnyomással, előre beállított mérési útvonalként komplex mérési feladatokat tud végrehajtani.
Ha instabil környezetben, nagy intenzitású műveletekhez használják, a műszereket kalibrálni kell a nagy pontosságú mérési eredmények biztosítása érdekében. Az állomás képes automatikusan kalibrálni az érzékelőjét a szkennelés után vagy a hőmérséklet változásakor, hogy biztosítsa a megszakítás nélküli méréseket.

Biztonság

Az állomás CE-jelöléssel rendelkezik, így megfelel az EU biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi követelményeinek. Rendkívül biztonságos módszereket alkalmaz, beleértve a soros elrendezést a vészleállításhoz, a potenciális veszélyekre figyelmeztető fény- és hangjelzőt, valamint a szabályozható erőhatárolót. A cobotokkal párosítva támogatja a 10 fokozatú ütközésérzékelést, hogy a rendellenes vagy potenciális veszélyek miatt leállítsa a robot működését.

Típus 

AM-DESK 60120

Méret  1200*600*177 mm
Súly  75 kg
Forgótányér terhelhetősége  140 kg
Forgótányér ismétlőképessége  0,05°
Forgótányér pontosság  0,1°
A forgótányér maximális forgási sebessége  50°/S
Kommunikációs interfész  TCP/IP
Támogatott robot  UR / UR5 AUBO / i5;i7
Tápegység  110V~220V/50-60Hz
Csúcsteljesítmény  900 W
error: Content is protected !!